Her finder du vores forflytningsalgoritmer
Forflytningsalgoritmer
Hæfte med alle hjælpemiddelalgoritmer
Du finder hæftet med alle hjælpemiddelalgoritmerne her
Del: - -

Hjælpemiddelalgoritmer: Den trinvise beskrivelse for valg af hjælpemiddel

Her kan du finde eksempler på 6 forskellige hjælpemiddelalgoritmer. En hjælpemiddelalgoritme er en trinvis beskrivelse af, hvordan et valg af det bedst egnede hjælpemiddel kan gennemføres.

I 2021 besluttede Slagelse Kommune at udvikle hjælpemiddelalgoritmer, der kan hjælpe plejepersonalet med at bestille det rigtige hjælpemiddel til borgeren på det rette tidspunkt. Ved at udvikle algoritmer i samarbejde med de sagsbehandlende terapeuter kunne hjælpemiddel-algoritmerne fungere som både kommunikationsværktøj faggrupperne imellem, kvalitetssikring for at borger får det rette hjælpemiddel og endvidere støtte både nye og erfarne medarbejdere ved beslutning om det rette hjælpemiddel og snakke ude i hjemmene med borger og pårørende. Slagelse har lavet algoritmer på de standard-hjælpemidler de har på depot – der kan findes behov for andre og flere rundt om i andre kommuner.

Har du også behov for at vurdere selve forflytningen af borger, så se forflytningsalgoritmerne her.

Sådan læser du algoritmerne

Fra du stiller dit spørgsmål om valg af den rette forflytning eller hjælpemiddel vil du få stillet en række spørgsmål, som du skal svare ja eller nej til.

Hvert svar resulterer i en pil videre – enten til et nyt spørgsmål eller til et forslag til, hvordan du kan gennemføre forflytningen.

I nogle af løsningerne er henvist til brug af et bestemt hjælpemiddel, det er hvor vi, for tiden, ser det er det bedst anvendelige valg. Tjek på din egen arbejdsplads, hvilke hjælpemidler I anvender der.

Hver hjælpemiddelsalgoritme slutter desuden med nogle spørgsmål til refleksion. Disse spørgsmål kan du evt. drøfte med dine kolleger lige efter forflytningen, på personalemøder eller i forbindelse med kurser i forflytningsteknik.

Beskrivelserne læses ved at følge pilene i rutediagrammet fra Start her.


Alle algoritmer åbner som PDF i nyt vindue. 

Hjælpemiddelalgoritme 1:
Valg af sejl til gulv og loftlift

Hjælpemiddelalgoritme 2: Behov for plejeseng?

Hjælpemiddelalgoritme 3: Behov for bækkenstol/ badebænk?
Hjælpemiddelalgoritme 4: Behov for forflytningsplatform? Hjælpemiddelalgoritme 5: Behov for vendesystem? Hjælpemiddelalgoritme 6: Valg af strømpepåtager?

 


Senest revideret den 13. september 2022