Forflytningsguiden

God forflytningsteknik forebygger nedslidning og forhindrer arbejdsulykker.

Hent guiden her

Forflytningsalgoritmen: Den trinvise beskrivelse af forflytninger

Her finder du eksempler på ni forskellige forflytningsalgoritmer. En forflytningsalgoritme er en trinvis beskrivelse af, hvordan en forflytning kan gennemføres.

Hvad er en forflytningsalgoritme?

En forflytningsalgoritme guider dig ved hjælp af spørgsmål gennem typiske forflytningssituationer og ender med et forslag og tips til, hvordan du kan gennemføre forflytningen.

Udviklet af

Forflytningsalgoritmerne er udviklet af Slagelse kommune som en del af projektet Kompetente forflytninger.

I løbet af projektet er der udviklet ni forflytningsalgoritmer, der dækker 95 pct. af mulige forflytningssituationer. Algoritmerne er et godt redskab for f.eks. forflytningsvejledere, som kan bruge dem til at udarbejde forflytningsvejledninger til medarbejderne.

Du kan hente algoritmerne som pdf-fil under Materialer & Værktøjer.

Sådan læser du algoritmerne

Beskrivelserne læses ved at følge pilene i rutediagrammet fra "Start her".

Undervejs vil du få stillet en række spørgsmål, som du skal svare ja eller nej til. Der er ingen måske-mulighed.

Hvert svar resulterer i en pil videre – enten til et nyt spørgsmål eller til et forslag til, hvordan du kan gennemføre forflytningen.

I nogle af løsningerne er henvist til brug af et bestemt hjælpemiddel. Det er hjælpemidler, som er standard i Slagelse Kommune. Tjek på din egen arbejdsplads, hvilke hjælpemidler I anvender der.

Hver forflytningsalgoritme slutter desuden med nogle spørgsmål til refleksion. Disse spørgsmål kan du evt. drøfte med dine kolleger lige efter forflytningen, på personalemøder eller i forbindelse med kurser i forflytningsteknik.

Videoer på smartphone

I enkelte af algoritmerne finder du link til forflytningsvideoerne.

Du kan også finde videoerne samlet her.

Film om forflytningsteknik

Forflytningsfilmene er til brug i undervisning, dialog og refleksion om forflytning og forflytningsopgaver i medarbejdergrupper, med elever og studerende, sammen med forflytningsvejleder, underviser eller anden ressourceperson.

Se forflytningsvideoerne her

Senest revideret den 23. april 2020