Her finder du vores hjælpemiddelalgoritmer
Hjælpemiddelalgoritmer
Hæfte med alle forflytningsalgoritmer
Du finder hæftet med alle forflytningsalgoritmerne her
Del: - -

Forflytningsalgoritmen: Den trinvise beskrivelse af forflytninger

Her kan du finde eksempler på 10 forskellige forflytningsalgoritmer. En forflytningsalgoritme er en trinvis beskrivelse af, hvordan en forflytning eller et valg af det bedste hjælpemiddel kan gennemføres.

De tidligere forflytningsalgoritmer blev i 2021 opdateret af Slagelse Kommune, som følge af den teknologiske udvikling og et ønske om at bruge hjælpemidler tidligere i arbejdet med forflytningerne. I samme ombæring udviklede Slagelse Kommune også nogle hjælpemiddel-algoritmer, som fungerer på samme måde som forflytningsalgoritmerne, men som ikke foreskriver hvordan forflytningen skal udføres, men hjælper i vurdering af det rette hjælpemiddel til det rigtige funktionsniveau hos borger (klik her og kom direkte til hjælpemiddelalgoritmerne).

BFA Velfærd og Offentlig administration har fået tilladelse af Slagelse Kommune til at benytte og udgive algoritmerne. De er tilpasset til at alle kan benytte dem.   

Sådan læser du algoritmerne

Fra du stiller dit spørgsmål om valg af den rette forflytning eller hjælpemiddel vil du få stillet en række spørgsmål, som du skal svare ja eller nej til.

Hvert svar resulterer i en pil videre – enten til et nyt spørgsmål eller til et forslag til, hvordan du kan gennemføre forflytningen.

I nogle af løsningerne er henvist til brug af et bestemt hjælpemiddel. Det er hjælpemidler, som er standard i Slagelse Kommune. Tjek på din egen arbejdsplads, hvilke hjælpemidler I anvender der.

Hver forflytningsalgoritme slutter desuden med nogle spørgsmål til refleksion. Disse spørgsmål kan du evt. drøfte med dine kolleger lige efter forflytningen, på personalemøder eller i forbindelse med kurser i forflytningsteknik og valg af hjælpemiddel.


Alle algoritmer åbner som PDF i nyt vindue. 

Fra liggende til siddende
på sengekant og retur

Forflytning fra siddende
til siddende 

Tilbage i stol/kørestol
Forflytning op fra gulv

Forflytning højere op i senh

Vending i seng

Sejlpålægning på
siddende borger

Sejlpålægning på
liggende borger

Loftlift – 1 eller
2 hjælpere?

1 eller 2 til stålift?

   

 Senest revideret den 24. oktober 2022